Oppiva tekoäly ja takaovihyökkäykset - Suvivirta, Melinda (2022)
Tekoälyä voidaan opettaa havainnoimaan itsenäisesti ja tekemään päätöksiä sen pohjalta. Tämä tutkielma kuvaa tekoälyn ohjattua opettamista ja esittelee tekoälyn opettamiseen liittyviä riskejä, joista pääpainotus on datan myrkyttämiseen liittyvissä takaovihyökkäyksissä. Riskejä on sekä tahattomia että tahallisia, mutta yhteistä niille on, että ne pohjautuvat vahvasti siihen, millaisella datalla tekoälyä opetetaan. Takaovihyökkäykset luovat vakavan uhan monille tekoälyohjelmille ja niiden tunnistaminen on usein haastavaa.