Videopelien väkivaltaisuus ja sen vaikutukset - Oksanen, Niko (2022)
Tämä kandidaatintutkielma pyrkii selvittämään väkivaltaisten videopelien negatiivisia vaikutuksia pelaajaan. Aihetta on tutkittu paljon, mutta yksimielisyyttä siitä ei tutkijoiden keskuudessa ole saavutettu. Tässä tutkielmassa on koottu yhteen tutkimuksia, niiden tutkimusmenetelmiä ja -tuloksia sekä tietoa tutkimusnäkökulmien merkityksestä. Lisäksi tutkimuksien tuloksia ja sovellettavuutta on analysoitu kriittisestä näkökulmasta.