Sosiaalisen median yhteys miesten kehonkuvaan - Uusitalo, Karoliina (2022)
Kehonkuvalla tarkoitetaan sitä mielikuvaa, mikä meillä on omasta kehostamme, eli täysin subjektiivista kokemusta omasta fyysisestä itsestämme. Kehonkuvaongelmat ovat lisääntyneet runsaasti viime vuosina ja siihen yhtenä merkittävänä syynä pidetään sosiaalista mediaa. Kehotyytymättömyydellä on havaittu olevan vakavia seuraamuksia, kuten yhteyttä monien psyykkisten ja fyysisten terveysongelmien syntyyn, joten on oleellista tunnistaa ne riskiryhmät, joilla on kohonnut riski alentuneeseen kehotyytyväisyyteen.