”Kylhän se luo sen perustan kaikelle mitä vaikka fysioterapiassakin tehdään” : fysioterapeuttiopiskelijoiden käsityksiä terapeuttisesta vuorovaikutuksesta fysioterapian asiakas- ja potilaskohtaamisissa - Öhman, Sonja (2022)
Terapeuttinen vuorovaikutus on ammattilaisen ja asiakkaan/potilaan välillä tapahtuva vuorovaikutus, jonka tavoitteena on edistää asiakkaan/potilaan elämää. Terapeuttinen vuorovaikutus eroaa siten elämän muista vuorovaikutustilanteista. Terapeuttisen vuorovaikutuksen on todettu vaikuttavan positiivisesti fysioterapian tuloksellisuuteen ja asiakastyytyväisyyteen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli lisätä ymmärrystä fysioterapeuttiopiskelijoiden laadullisesti erilaisista käsityksistä terapeuttisesta vuorovaikutuksesta fysioterapian asiakas- ja potilaskohtaamisissa sekä käsitysten välisistä yhteyksistä.