Der Vogel als Symbol in Hermann Hesses Roman Demian - Aarnos, Kaisa (2022)
Tämä kandidaatintutkielma analysoi linnun symbolisia merkityksiä ja käyttöä saksalaisen kirjailijan Hermann Hessen romaanissa Demian: die Geschichte von Emil Sinclairs Jugend vuodelta 1919. Tutkimuksen toteutuksessa käytetään apuna hermeneuttista menetelmää ja lukijan omaa tulkintaa, joiden avulla romaanista eritellään lintusymbolin esiintyvyyttä, käyttöä ja merkityksiä tarinassa. Tutkimuksessa selviää muutama tapa, jolla lintua käytetään symbolina romaanissa ja joiden muodossa se tarinassa esiintyy. Tällaisia ovat esimerkiksi lintu vaakunassa, unissa, puheessa ja kirjoituksen muodossa. Myös linnun symboliselle merkitykselle on löydettävissä mahdollisia merkityksiä. Lintu voi symbolisoida vapautta, itsensä löytämistä tai uudelleensyntymistä. Näitä ja muutamia muita merkityksiä käsitellään tutkielman analyysiosassa seikkaperäisesti.