Which Factors in BRICS? - Papp, Béla (2022)
Tässä Pro gradu tutkielmassa käytetään erilaisia faktoreita ja anomaaleja, joilla tutkitaan faktorimalleja ja riskipreemioita. Tutkimuksen tarkoituksena on selventää, että onko BRICS maissa dominoivaa faktorimallia. Tutkimuksessa käytetään lineaarista regressio mallia, jolla voidaan todentaa, pystyykö tietty faktorimalli dominoimaan toisen fak-torimallin faktoreita ja kuinka tulokset poikkeavat Yhdysvalloista. Tulosten mukaan BRICS maissa ei ole yhtä dominoivaa faktorimallia, vaan faktorimallien dominointi on maakohtainen. Tämän Pro gradun tuloksista selviää, että tiettyjen faktoreiden hinnoittelutiedot kohdistuen preemioihin ja väärinhinnoitteluun eroavat merkittävästi BRICS maiden ja Yhdysvaltojen välillä.