Oikeinkirjoituksen normeja rikkova meemiteksti tekstilajina - Javarus, Jere (2022)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan joissain nettimeemeissä esiintyvää tapaa kirjoittaa suomen kieltä tarkoituksella ja liioitellusti oikeinkirjoituksen normien vastaisesti. Tutkittavaa ilmiötä lähestytään tekstilajintutkimuksen näkökulmasta. Oikeinkirjoituksen normeja rikkova meemiteksti (lyhennettynä: ONRM) käsitetään siis omaksi ironiseksi tekstilajikseen, joka sijoittuu nettimeemin tekstilajin alle. Näin ollen tutkielman teoreettisen tausta perustuu tekstilajin, nettimeemin ja ironian käsitteisiin ja tutkimukseen.