Digiteknologiat henkilöstöjohtamisen tukena - Riihiaho, Pinja (2022)
Tutkielmassa perehdyttiin kirjallisuuskatsauksen muodossa digitalisaation kehitykseen ja digitalisaation hyödyntämiseen henkilöstöjohtamisen käytännöissä. Työn murros ja teknologinen kehitys ovat ilmiöitä, jotka vaikuttavat alasta riippumatta jokaisen yrityksen liiketoimintaan. Henkilöstöjohtamisella on merkittävä asema yrityksen liiketoiminnan strategisena mahdollistajana. Suurimpia henkilöstöjohtamisessa hyödynnettäviä uusia ja kehittyviä teknologioita ovat koneoppiminen, tekoäly ja big data, joiden avulla pystytään tehostamaan ja automatisoimaan tehtäviä, jotka käsin mekaanisesti tehtynä kuluttaisivat paljon henkilötyötunteja. Tehtävät voivat liittyä esimerkiksi rekrytoinnissa hakijakunnan kartoittamiseen ja analysointiin tai työhyvinvoinnin seuraamiseen big datan avulla. Tulevaisuudessa tekoälyn ja koneoppimisen rooli tulee kasvamaan niin osana liiketoimintaa kokonaisuudessaan, kuin myös osana henkilöstöjohtamista. Suurimmat haasteet näiden uusien teknologioiden hyödyntämisessä ovat ihmisen rajallinen mielikuvitus sekä eettiset haasteet, kuten yksityisyydensuoja.