The African American Journey - A Material Package for Teachers - Cordoba, Piia (2022)
Tämä pro gradu -tutkielma käsittelee afroamerikkalaisten aseman kehityskulkua Yhdysvalloissa. Tutkielmassa tarkastellaan merkittäviä historiallisia tapahtumia ja niiden vaikutusta nykyisessä yhteiskunnassa. Lukija saa laajan kuvan siitä, miten rotuerotteluun pohjautuvat epäoikeudenmukaisuudet ovat juurtuneet maan rakenteisiin. Yhteistoiminnalliseen kielten oppimiseen perustuva opetusmateriaalipaketti antaa työkalut yhteiskunnan tapahtumien kriittiseen analysointiin ottamalla samalla huomioon historialliset, ideologiset, poliittiset ja kulttuurilliset näkökulmat. Oppilaat oppivat tunnistamaan ja ymmärtämään sosiaalista eriarvoisuutta. Kokonaisuudessaan tutkielma antaa kattavan ymmärryksen Yhdysvaltojen kulttuurista ja Afroamerikkalaisten pitkästä matkasta kohti sosiaalista oikeudenmukaisuutta.