Vanhempien sosioekonomisen aseman ja lasten urheiluseuraharrastamisen yhteys Suomessa vuosina 1980-2021 - Koivumäki, Pinja (2022)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää kirjallisuuskatsausta hyödyntäen, miten vanhempien sosioekonominen asema on yhteydessä lasten ja nuorten, alle 18-vuotiaiden, urheiluseuraharrastamiseen. Nykypäivän tilanteen lisäksi tutkielman tarkoituksena oli tarkastella, millaisia muutoksia sosioekonomisen aseman ja urheiluseuraharrastamisen yhteyksissä on tapahtunut vuosien 1980–2021 välillä. Tässä kirjallisuuskatsauksessa hyödynnettävissä tutkimuksissa sosioekonomisen aseman mittareina oli käytetty pääosin vanhempien tuloja ja koulutustasoa.