“In the light of different national circumstances” : modality and ideational metafunction in the Paris Agreement - Saarinen, Amanda (2022)
Pariisin ilmastosopimus on kansainvälinen sopimus, jonka tavoitteena on rajoittaa ilmaston lämpenemistä ja pyrkiä sopeutumaan ilmastonmuutoksen aiheuttamiin seurauksiin. Sopimuksen on allekirjoittanut lähes 200 osapuolta maailmanlaajuisesti. Kun Yhdysvallat väliaikaisesti jättäytyi sopimuksesta, huomio kiinnittyi sopimuksen sitovuuteen. Valtiosopimusoikeutta koskevan Wienin yleissopimuksen mukaan Pariisin ilmastosopimus on laillinen sopimus, mutta asiantuntijoiden mukaan kaikki sen artiklat eivät luo laillisia velvoitteita.