Yksisivuisen web-sovelluksen käyttöliittymäsovelluskehyksen valintaan vaikuttavat tekijät - Pulkka, Tommi (2022)
Nykyaikaiset yksisivuiset web-sovellukset ovat nykyään tyypillinen ohjelmiston muoto, jolla pystytään korvaamaan aikaisemmin erikseen tehdyt työpöytä- ja mobiilisovellukset kustannusten minimoimiseksi. Moderneille yksisivuisille web-sovelluksille on tyypillistä, että niiden pohjalla on sovelluskehys, eli kirjasto, joka tarjoaa kehittäjälle lukuisia työkaluja ja valmista koodia, jonka ympärille sovellusta voi alkaa kehittämään. Nykyisin on tyypillistä, että sovelluskehykseksi valitaan suosittu ratkaisu, jotta ongelmien noustessa kehittäjän on mahdollista hakea apua sovelluskehyksen ympärille rakentuneelta yhteisöltä. On kuitenkin olemassa lukuisia suosittuja käyttöliittymän kehittämistä varten tehtyjä sovelluskehyksiä, joten kehitystiimien on hankalaa valita juuri heidän projektiinsa sopiva käyttöliittymäsovelluskehys. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on ottaa selvää teemahaastattelujen avulla, mikä johtaa tyypillisesti käyttöliittymäsovelluskehyksen valintaan ja mitkä kriteerit koetaan tärkeimmiksi sovelluskehystä valittaessa.