Metallimusiikin ja sen eri alagenrejen soinnilliseen raskauteen vaikuttavat musiikilliset ja tuotannolliset tekijät - Järvinen, Samuel (2022)
Tämä Kandidaatintutkielmani on kirjallisuuskatsaus, jossa käsittelen metallimusiikin raskaaseen sointiväriin vaikuttavia musiikillisia tekijöitä. Tutkielmassa käydään läpi joukko metallimusiikin ja sen alagenrejen musiikillisia ja tuotannollisia ominaispiirteitä, jotka yhdessä vaikuttavat tyylilajin yleisesti miellettyyn raskauteen ulkomusiikillisten piirteiden lisäksi.