Kehitysvammaisten työelämäosallisuus : työllistymiseen vaikuttavia tekijöitä ja osallisuuden toteutuminen - Karvonen, Mira (2022)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää mitkä tekijät vaikuttavat kehitysvammaisten työllistymiseen avoimille työmarkkinoille ja millaisia asioita osallisuudesta nousee esille tutkittaessa kehitysvammaisten työllistymistä. Tutkimukseni on kuvaileva kirjallisuuskatsaus ja aineisto on analysoitu sisällönanalyysilla. Tutkimusaineisto koostuu kuudesta väitöskirjasta, kahdesta Kehitysvammaliiton tutkimuksesta, yhdestä Kelan tutkimuksesta ja yhdestä tieteellisestä artikkelista.