Antropomorfismi luottamuksen rakentajana ihmisten ja robottien välisessä vuorovaikutuksessa - Tulenvuo, Sylvia (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa käsiteltiin palvelurobotteja. Tutkielman tavoite oli ymmärtää, miten havaittu antropomorfismi vaikuttaa ihmisen luottamukseen robottia kohtaan ihmisen ja robotin välisessä vuorovaikutuksessa. Tarkastelun kohteeksi otettiin erityisesti humanoidit palvelurobotit. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, ja tarkoitus oli muodostaa eheä näkemys yhteiskunnallisesti melko uudesta aiheesta. Palvelurobotti viittaa usein sosiaaliseen robottiin, jota käytetään palvelun tuottamiseen. Tutkimuskirjallisuuden perusteella valikoitui viitekehys, joka keskittää palveluiden käsittelyn tässä tutkielmassa hotelli-, ravintola- ja matkailualan palveluihin. Antropomorfismilla on tutkimuksen tulosten mukaan merkitystä käyttäjän kokemalle luottamukselle palvelurobottia kohtaan. Tutkimuksen tuloksista luotiin malli, joka havainnollistaa luottamuksen rakentumista. Luottamusta säätelee yhteisvaikutuksessa antropomorfismin kanssa robotille määrätyn työn vaatimat taidot ja robotin soveltuvuus kyseisen työn suorittamiseen. Aihe vaatii kuitenkin lisää empiiristä jatkotutkimusta, jotta antropomorfismin ja luottamuksen välinen yhteys tarkentuu.