Rohkeutta ja tähtitieteellinen ufokirja : musiikinopettajien käsityksiä luovuudesta ja opetussuunnitelmasta - Laihia, Anna (2022)
Tutkimus käsittelee yläkoulun musiikinopettajien luovuuskäsityksiä ja näkemyksiä luovan toiminnan tavoitteista, joita musiikinopetukselle on asetettu perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa. Tutkimuksessa selvitetään, mitä luovuus musiikinopettajien mielestä on, ymmärtävätkö he opetussuunnitelman tavoitteet keskenään samalla tavalla ja toteutuvatko tavoitteet käytännön kouluarjessa. Samalla kertyy tietoa opettajien asenteista opetussuunnitelmaa kohtaan ja yleisimmistä haasteita luovan toiminnan toteuttamisessa.