Intertextual references to films and television series in advertising : a qualitative content analysis of types of references and their roles in persuasion - Iiliäinen, Tiia (2022)
Mainoksissa käytetään monenlaisia keinoja kuluttajien suostutteluun. Ei ole harvinaista nähdä tai kuulla mainoksissa esimerkiksi elokuvasta tai televisiosarjasta tuttu hahmo tai vuorosana. Elokuviin ja televisiosarjoihin voidaan kuitenkin viitata myös epäsuoremmin keinoin. Lisäksi näitä viittauksia voidaan käyttää erin tavoin kuluttajien suostutteluun. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli saada selville, minkä tyyppisiä viittauksia elokuviin ja televisiosarjoihin mainoksista löytyy ja miten niitä käytetään suostutteluun. Viittauksia tarkasteltiin intertekstuaalisuuden ja suostuttelun näkökulmasta.