Opettajan ja luokkakavereiden sosiaalisen tuen vaikutus 7.- ja 9.-luokkalaisten terveyden lukutaitoon : WHO-Koululaistutkimuksen tuloksia 2014 - Könönen, Kaisa (2022)
Terveyden lukutaidolle luodaan pohjaa nuoruudessa ja kouluympäristön nähdäänkin olevan keskeinen ympäristö sen kehittymiselle. Samaan aikaan koulu nähdään tärkeänä sosiaalisena ympäristönä, jossa nuori voi kokea saavansa sosiaalista tukea. Sosiaalisen tuen vaikutusta nuoren terveyden lukutaitoon on tutkittu hyvin vähän kouluympäristössä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää opettajan ja luokkakavereiden tarjoaman sosiaalisen tuen sekä terveyden lukutaidon välistä yhteyttä nuorten keskuudessa.