”Taistelihan Don Quiotekin tuulimyllyjä vastaan” : kuinka vastustajia kehystetään suomalaisessa tuulivoimaa puolustavassa verkkokeskustelussa - Ora, Aarne (2022)
Keskustelu tuulivoimasta ja sen vastustuksesta on noussut pinnalle uusiutuvan energian jatkaessa kasvuaan Euroopassa. Olennaisena osana ilmastonmuutoksen lievittämisestä on uusiutuvien teknologisten ratkaisujen vääjäämätön yleistyminen maisemakuvassamme. Voimaloiden yleistyessä elinpiirissämme on yhä tärkeämpää tarkastella miten ihmiset asennoituvat näitä teknologisia ratkaisuita kohtaan. Tutkielmassa läpikäydään aiemman tutkimuksen lisäksi uusien näkökulmien tärkeys asennoitumisen tutkimuksessa. Tutkielma asettaa tavoitteekseen ymmärtää miten tuulivoimaa puolustetaan julkisessa internetkeskustelussa, käyttäen apuna Erving Goffmannin (2012) kehysteoriaa. Se havainnollistaa useita kehystystyylejä ja niille yhteisiä piirteitä. Löydöksien valossa voidaan havaita, kuinka keskustelu voimalaitoksien haitta- ja hyötypuolista on olennainen osa tuulivoiman hyväksyntää osaksi yhteiskuntaa. Samalla tulos havainnollistaa, kuinka jotkin kehykset voivat mahdollisesti osittain sulkea vastapuolta keskustelun ulkopuolelle.