Kaltoinkohdeltu lapsi sosiaalityössä : lapsilähtöisyys lastensuojelun työmenetelmissä ja lähestymistavoissa - Forsman, Polina (2022)
Tutkimukseni tarkoitus on kuvailevan kirjallisuuskatsauksen ja sisältöanalyysin avulla tuoda esille lapsilähtöinen lähestymistapa lasten kanssa tehtävässä sosiaalityössä. Tavoitteenani on myös kuvata konkreettisia lapsilähtöisiä työmenetelmiä, joiden avulla työntekijä voi käydä lapsen kanssa läpi tämän tunteita ja kaltoinkohtelun kokemuksia. Tutkimusaineistoni koostuu viidestä vertaisarvioidusta tieteellisestä artikkelista ja kahdesta väitöskirjasta. Työni teoreettinen viitekehys sisältää lapsilähtöisyyden lisäksi kiintymyssuhdeteorian ja lapsen kaltoinkohtelun. Lukuisten tutkimusten mukaan lapsen kaltoinkohtelulla on kauaskantoiset seuraukset, jotka vaikuttavat vielä pitkälti hänen aikuisikäänsä.