Henkilökohtaisen budjetoinnin haasteet, mahdollisuudet sekä osallisuutta lisäävät tekijät erityishuollossa - Oranen, Heidi (2022)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia voidaan tunnistaa henkilökohtaisen budjetoinnin järjestämisessä sekä mitkä tekijät tukevat palvelunkäyttäjän osallisuutta henkilökohtaisessa budjetoinnissa. Tutkimuksessa osallisuutta tarkastellaan Isola ym. (2017) kehittämän osallisuuden kolmen ilmenemismuodon kautta jotka ovat: 1) päätösvalta omassa elämässä; 2) vaikuttamisen mahdollisuus erilaisissa prosessaissa sekä 3) yhteiseen hyvään panostaminen sekä osallistuminen jonkin merkittävän luomiseen.