Ympäristösosiaalityön ajankuva Suomessa - Hottinen, Marjo (2022)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on selvittää, miltä näyttää ympäristösosiaalityön ajankuva Suomessa. Tutkielma tarkastelee ympäristösosiaalityöhön liittyviä keskeisiä käsiteitä ja jäsentää ekososiaalisen viitekehyksen kautta ympäristökysymysten sekä sosiaalityön välistä suhdetta. Ympäristön merkitys on tärkeä tekijä suhteessa ihmisen sosiaaliseen ja taloudelliseen hyvinvointiin. Tämä yhdistettynä ympäristöoikeudenmukaisuuteen ja sen realistiseen toteutumismahdollisuuteen, luo puitteet ympäristösosiaalityön tarpeellisuudelle. Erilaiset ympäristökriisit haastavat ihmisen pärjäämistä omassa ympäristössään ja asettavat samalla sosiaalityön etsimään uusia toimintatapoja sekä käytänteitä, joilla tukea asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.