Vanhempien osallisuuden haasteita huostaanottoprosessissa - Juola, Paula (2022)
Tämän tutkielman päätarkoituksena oli lisätä ymmärrystä oikeudellisten, yleensä oletettavasti biologisten vanhempien vanhemmuuden osallisuuden haasteista huostaanottoprosessissa. Lisäksi tutkielmassa koottiin aineistosta yhteen taulukoksi esille nousseita vanhempien esittämiä kehittämistoiveita koskien vanhemmuuden osallisuutta huostaanottoprosessissa, koska ne antoivat lisätietoa haasteista. Vanhempien itse ilmaisemat haasteet ja kehittämistoiveet ovat merkittävä jatkotutkimusaiheiden pohdinnan lähde tässä kontekstissa sosiaalityön vaikuttavuustutkimukselle, jonka vuoksi tutkielman aihe rajautui näin.