Lapsen perheessä kokema henkinen väkivalta ja sen tunnistaminen sosiaalityössä - Siltaoja, Jonna (2022)
Tämän kirjallisuuskatsauksena toteutetun kandidaatintutkielman tarkoitus on selvittää, mitä on lapsen perheessään kokema henkinen väkivalta ja miten se voidaan tunnistaa sosiaalityössä. Tutkielman aineistona toimivat keskeiset aiemmat tutkimukset sekä tieteelliset tutkimusartikkelit, jotka käsittelevät lapsen kokemaa henkistä väkivaltaa ja sen tunnistamista. Tutkielman tarkoitus on tarjota sosiaalityöntekijöille sekä muille lapsia ja perheitä työssään kohtaaville ymmärrystä lapsen kokemasta henkisestä väkivallasta ilmiönä sekä varmuutta tunnistaa, onko lapsi kokenut henkistä väkivaltaa.