Asunnottomuus Durkheimin anomiateorian viitekehyksessä - Immonen, Hannaleena (2022)
Sosiaalityön kandidaatintutkielmassani tarkastelin kuvailevan kirjallisuuskatsauksen kautta asunnottomuutta ja sitä, miten sen voi nähdä Durkheimin anomiateorian viitekehyksessä. Kiinnostukseni aihetta kohtaan heräsi oman työni kautta. Sosiaalipäivystystyössä asunnottomuus näyttäytyy vahvasti, ollen myös yhteiskunnallisesti merkittävä ja ajankohtainen ilmiö. Durkheimin anomiateoriassa kiinnostusta herättävä yksilön ja yhteiskunnan välinen ristiriita jäi puolestaan mieleeni jo opintojen alkuvaiheista.