Naisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan vaikutukset uhrin mielenterveyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin - Holmström, Elina (2022)
Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastellaan naisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan vaikutuksia uhrin mielenterveyteen. Tutkielman tarkoituksena on selvittää aiempien tutkimusten perusteella, millaisia vaikutuksia naisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan yleisimmillä muodoilla on uhrin mielenterveyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin sekä millaisia mielenterveyden ongelmia lähisuhdeväkivallan uhriksi joutuneet naiset ovat kokeneet. Lähisuhdeväkivalta on ajankohtainen ongelma yhteiskunnassamme ja koskettaa laajasti myös sosiaalityön eri sektoreita. Lähisuhdeväkivalta voi koskettaa ketä tahansa koulutustausta riippumatta ja on sen kokijalle aina suuri henkilökohtainen tragedia. Näistä syistä näen tutkielmani aiheen merkityksellisenä sekä yksilön että yhteiskunnan näkökulmasta.