Vahingollinen vieraannuttaminen : tunnistamisen ja puuttumisen vaikeus : kuvaileva kirjallisuuskatsaus vieraannuttamisen vaikutuksista lapseen - Kumpulainen, Anu (2022)
Tutkielman tavoitteena oli tarkastella vieraannuttamista ilmiönä ja selvittää, millaisia vaikutuksia vieraannuttamisella on lapsen elämään ja hyvinvointiin. Tavoitteena oli koota tutkittua tietoa vieraannuttamisen vaikutuksista sekä lisätä ymmärrystä siitä, kuinka haitallisesta ja vakavasta ilmiöstä on kyse.