Asumissosiaalityön avulla omaan kotiin : kuvaileva kirjallisuuskatsaus vankilasta vapautuneiden asunnottomuudesta - Pihlajaniemi, Jaana (2022)
Kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää, miten asumissosiaalityö tukee vankilasta asunnottomaksi vapautuneita ja miten asunnon saanti vaikuttaa vapautuneen elämänkulkuun. Suomessa vankilasta vapautuneet vangit ovat yliedustettu ryhmä asunnottomuuden tilastoissa. Tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa tietoa erityisesti rikosseuraamustaustaisten asunnottomien kanssa tehtävään asumissosiaalityöhön ja siitä, miten laajoja vaikutuksia asunnon saamisella on rikostaustaisten tulevaisuuden näkymiin.