Gymnasisternas åsikter om obliatorisk svenska i ett finskspråkigt gymnasium i Borgå - Nissinen, Anni (2022)
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää porvoolaisen lukion opiskelijoiden mielipiteitä ruotsin kielen pakollisuudesta opetussuunnitelmassa. Tutkielmassa selvitettiin kuinka tärkeänä he pitävät eri syitä pakollisen ruotsin opiskeluun. Oppilaat ottivat kantaa erilaisiin väittämiin likert-skaalalla 0–5 ja perustelivat vastauksensa lyhyesti. Lisäksi selvitettiin myös, opiskelisivatko he ruotsia sen ollessa vapaavalintainen aine ja miksi.