Ketkä jäävät syrjään? : kuvaileva kirjallisuuskatsaus nuorten syrjäytymisestä - Nyström, Nea (2022)
Kandidaatintutkielman aiheena on nuorten syrjäytyminen. Sosiaalityön näkökulmasta on ensiarvoisen tärkeää tarkastella syrjäytymistä yksilön hyvinvoinnin ongelmien kannalta. Syrjäytyminen voidaan määritellä yksilön heikkona integraationa yhteiskuntaan sekä yksilön syrjäytymisenä yhteiskunnan valtavirrasta. Tutkielman tarkoituksena on muodostaa kokonaiskuva nuorten syrjäytymisestä.