Ikääntyneen ihmisen monimerkityksellinen koti - Ahonen, Minna (2022)
Kandidaatintutkielmassa tarkastellaan ikääntyneiden, toimintakyvyltään heikentyneiden ihmisten ja kodin välisen suhteen erityisiä piirteitä. Vanhenemisen ja siihen liittyvien mahdollisten sairauksien seurauksena ihmisen toimintakyky väistämättä heikkenee yksilöllisesti, vaikuttaen samalla ikäänty-neen ihmisen ja kodin väliseen suhteeseen. Toimintakyvyn muutokset voivat tapahtua nopeastikin, kulminoituen ikääntyneen ihmisen arkeen. Kotona asumisen ensisijaisuus on vanhuspolitiikan perusta, jota on myös pidetty kansallisena tavoitteena. Kotona asuminen itsenäisesti mahdollisimman pitkään on ollut yhteiskunnassa myös eräänlainen normi. Tästä näkökulmasta ikääntyneen ja kodin välinen suhde on sekä yhteiskunnallisesti, että vanhuspoliittisestikin keskeinen tarkastelua vaativa ilmiö.