"Sober fun is radical and empowering" : discursive construction of non-drinking on Sober Girl Society's Instagram - Tanskanen, Essi (2022)
Alkoholittomuudesta on tullut yhä suositumpaa ja yksi ajankohtainen ilmiö aiheeseen liittyen on sober curiosity, joka kannustaa ihmisiä reflektoimaan suhdettaan alkoholiin. Sober curiosity voidaan määritellä elämäntapaliikkeenä, joka yksilön toiminnan kautta pyrkii sosiaaliseen muutokseen. Tässä tapauksessa tavoiteltu sosiaalinen muutos on vastustaa alkoholin keskeistä asemaa yhteiskunnassa ja tehdä alkoholittomuudesta hyväksyttävämpää.