BODIPY-yhdisteet syöpäkuvantamisessa - Peuhu, Nelma (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa käsitellään BODIPY-yhdisteitä sekä niiden soveltamista syöpäkuvantamisessa. Tutkielmassa esitellään BODIPY-yhdisteiden rakenne ja käsitellään BODIPY-yhdisteiden tärkeimpiä ominaisuuksia. Tutkielmassa perehdytään tarkemmin BODIPY-johdannaisten biokuvantamisessa hyödynnettäviin fluoresoiviin ominaisuuksiin ja yhdisteiden käyttämiseen syöpäsolujen kuvantamisessa. Tutkimusten perusteella BODIPY- yhdisteiden on huomattu olevan merkittävässä roolissa tulevaisuuden biokuvantamisessa