Hydrogeelipohjaiset haavasidokset - Mäntynen, Senni (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa perehdytään synteettisesti luonnonmateriaaleista jalostettuihin hydrogeeleihin, erityisesti kitosaani- ja hyaluronihappopohjaisten hydrogeelien rakenteeseen, ominaisuuksiin, valmistukseen ja käyttöön sovelluksissa, kuten lääkeaineenlatausjärjestämänä (DDS, drug delivery system). Tutkielmassa käsitellään myös polyetyyliglykoli-hyaluronihappoa (PEG-HA) ja polyvinyylideenifluoridi-hyaluronihappoa (PVDF-HA) sisältäviä hydrogeelikalvoja. Lisäksi perehdytään hyaluronihappopohjaisiin polyvinyylialkoholihydrogeeleihin (PVA-HA) ja niiden toimintaan lääkeaineita annostelevina kalvorakenteina. Kirjallinen osa rajattiin hydrogeelien käyttöön haavasidoksissa.