Fyysisen aktiivisuuden ja paikallaanolon yhteys masennusoireisiin ikääntyneillä - Kemppinen, Hanne (2022)
Ikääntyneen masennusoireilu ja depressio ovat merkittävä kansanterveydellinen ja yksilön elämänlaatuun vaikuttava ongelma. Fyysisen aktiivisuuden ja paikallaanolon merkityksestä elintasosairauksiin on runsaasti tutkimusta. Sen sijaan fyysisen aktiivisuuden, paikallaanolon ja masennusoireiden yhteydestä, varsinkin ikääntyneillä, on vain vähän tutkimustietoa. Erityisesti paikallaanolon ja sen tauottamisen merkityksen ymmärrys masennusoireiden ja depression kannalta on puutteellista. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää fyysisen aktiivisuuden, paikallaanolon ja sen tauottamisen yhteyttä masennusoireisiin ikääntyneillä ja tarkastella aiheeseen mahdollisesti liittyviä sukupuolieroja.