"Jos et veikkaa, et voi voittaa" : kirjallisuuskatsaus sosiaalityön roolista rahapeliongelmaisten auttamisessa - Vesalainen, Ainokaisa (2022)
Tämä kandidaatin tutkielma on tehty kirjallisuuskatsauksena sosiaalityön roolista rahapeliongelmasta kärsivien auttamisessa. Rahapeliongelmat ovat kasvava ongelma yksilölle, yhteisölle sekä yhteiskunnalle eikä ongelmien lieventämisestä ja haittavaikutuksista tiedetä vielä tarpeeksi. Yksilöille rahapelaamisesta aiheutuvat ongelmat ovat taloudellisia, terveydellisiä sekä sosiaalisia. Yhteisölle ja lähipiirille ongelmallinen pelaaminen aiheuttaa edellä mainittujen lisäksi myös riskin rikoksen uhriksi joutumisesta. Yhteiskunnalle rahapelaaminen aiheuttaa taloudellisen haitan lisäksi kansanterveydellisiä ongelmia.