Keinot BGP:n tietoturvan parantamiseksi - Jussila, Henri (2022)
Tutkielmassa käsitellään BGP:n tietoturvaa ja sen sisältämiä heikkouksia. BGP:n tietoturvaan on esitetty useita erilaisia ratkaisuja, joita tarkastellaan tutkielmassa systemaattisen kirjallisuuskatsauksen keinoin. Tutkielman tarkoituksena on selvittää millaisia ratkaisuja on käyttöönotettu. Lisäksi tarkastellaan, kuinka nämä ratkaisut vertautuvat akateemisessa kirjallisuudessa esitettyihin ratkaisuihin. Tämän tiedon pohjalta on tarkoitus koostaa suosituksia siitä, mikä tekee ratkaisusta hyvän ja siten antaa pohja mahdolliselle jatkotutkimukselle.