Huumeita käyttävän henkilön leimattu identiteetti - Syrjämäki, Johanna (2022)
Tämä kandidaatintutkielma tarkastelee huumeita käyttävien henkilöiden leimatuksi tulemisen kokemuksia. Tutkielma pyrkii selvittämään, millainen on huumeita käyttävän henkilön leimattu identiteetti ja millaisia vaikutuksia leimatulla identiteetillä on huumeita käyttävälle henkilölle. Tutkielman teoreettisena viitekehyksenä toimii Kirsi Juhilan määrittelemä leimatun identiteetin käsite. Juhilan tulkinnassa leimattu identiteetti kiinnittyy sosiaalisiin kategorioihin ja sosiaalisen identiteettiin, joten myös näitä käsitteitä hyödynnetään osana teoreettista viitekehystä. Tutkielma on kuvaileva kirjallisuuskatsaus, jonka aineisto rakentuu neljästä suomalaisesta ja neljästä ulkomaisesta vertaisarvioidusta tutkimusartikkelista.