Kuvaileva kirjallisuuskatsaus psykoedukatiivisesta menetelmästä eron kokeiden perheiden parissa : lapsi vanhemman mielessä eroprosessissa - Marttinen, Laura (2021)
Tutkimuksessa on selvitetty, miten psykoedukaatiota on hyödynnetty eroauttamisessa ja mitä psykoedukaatio tuo psykososiaaliseen sosiaalityöhön. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys on psykososiaalinen työ, joka tuo sosiaalityön tarkastelunäkökulmaa tutkimukseen. Lisäksi aihetta tarkastellaan paikoin lastensuojelun sosiaalityön näkökulmasta. Tutkimus on laadullista tutkimusta, jossa kuvailevan kirjallisuuskatsauksen avulla on koottu psykoedukaatiota ja perheiden eroa käsittelevää tutkimusaineistoa. Aineisto koostuu kahdeksasta (8) alkuperäistutkimuksesta, joista seitsemän (7) on kansainvälistä ja yksi (1) kotimainen tutkimus.