Metamodernin, utooppisen kaupunkitilan rakentuminen Ville Hytösen teoksessa Suomalainen utopia - Ijäs, Linda (2021)
Tutkielmassani analysoin Ville Hytösen Suomalaisen utopian (2021) utopian kaupunkitilaa luonnon ja arkkitehtuurin näkökulmista metamodernismin viitekehyksessä. Olen luonut tulkintaa siitä, millaisia metamoderneja utopian kaupunkitilaa luovia elementtejä teoksen päähenkilö, Cokaygne, kuvailee puheissaan. Teoreettinen viitekehykseni muodostuu taiteentutkijoiden Robin van den Akkerin ja Timotheus Vermeulin teoretisoimalle metamodernismille. Metamodernismissa yhdistyvät heidän mukaansa postmodernit ja modernit ulottuvuudet. Kyse on kuitenkin näiden suuntausten välisestä horjunnasta, jolloin metamodernismi muodostaa täysin oman suuntauksensa.