Hemmottelijasta kasvattajaksi : isovanhempien roolimuutos sukulaissijaisvanhemmuudessa - Tervola, Hanna (2022)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella isovanhempien roolia perhekäsityksessä. Tämän lisäksi tutkimuksessa pyrittiin tuomaan esiin sukulaissijaisvanhempina toimivien isovanhempien roolimuutos, kun lapsenlapsi muuttaa heille asumaan sekä juridisesta näkökulmasta että tunneperäisestä näkökulmasta. Tarkastelin aihetta sekä kansainvälisen että kotimaisen tutkimuksen yhteneväisyydet sekä eroavaisuudet huomioon ottaen.