Mobiilimonialustakehitysympäristöt ja suorituskyky - Ruohonen, Sampo (2022)
Natiivi mobiilikehitys vaatii taitotietoa kunkin mobiilialustan työkaluista. Monialustakehityksellä voidaan kehittää sovellus monelle alustalle pienemmällä työmäärällä. Tässä tutkielmassa vertaillaan monialustakehitysteknologioiden ja -tapojen eroja. Web-sovellusten vahvuuksia ovat päivitettävyys, vähäinen tallennustilan käyttö käyttäjän laitteella ja kehityksen helppous web-kehittäjille. Ne ovat kuitenkin riippuvaisia verkkoyhteydestä. Kääntämiseen perustuva Flutter on lähes natiivin nopeutensa sekä natiivin tunnun ansiosta mielenkiintoinen vaihtoehto.