Tähtiseurojen työntekijöiden näkemyksiä työmotivaation johtamisesta urheiluseuroissa - Nieminen, Senni (2022)
Johdon toiminnalla on huomattu olevan vaikutusta siihen millaisena työntekijä kokee oman työnsä, osaamisensa ja ilmapiirin työpaikalla. Näistä tekijöistä syntyy työmotivaatio ja niitä kuvaillaan usein autonomian, kyvykkyyden ja yhteenkuuluvuuden käsitteillä. Kaikilla edellä mainituilla tekijöillä on todettu olevan vaikutusta työmotivaatioon. Työmotivaation on koettu olevan korkeimmillaan, kun työntekijä tuntee saavansa työskennellä vapaasti, kokee osaavansa työnsä, saa tukea työn tekemiseen ja tuntee viihtyvänsä työporukassa.