Säännöllisen kestävyysliikunnan vaikutus unen kestoon työikäisellä väestöllä - Vaarala, Mariel (2021)
Tilapäinen unettomuus on yleistä työikäisellä väestöllä, sillä työn vaatimukset voivat vaikuttaa heikentävästi uneen. Liikunnalla on useita terveysvaikutuksia ja liikuntaa pidetäänkin lääkkeet tömänä hoitomuotona myös unettomuuden hoidossa. Fyysinen inaktiivisuus on kuitenkin nyykypäivänä kasvava ongelma. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että liikunnan avulla on mahdollista parantaa unen kestoa, mutta tutkimustuloksia löytyy myös tätä vastaan. Tämän systemaattisen kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on tarkastella säännöllisen kestävyysliikunnan vaikutuksia unen kestoon työikäisellä väestöllä. Työikäinen väestö on tärkeä kohderyhmä, sillä työikäinen väestö kattaa yli puolet Suomen väestöstä.