"She's the greatest earthbender I've ever seen!" : female agency and representation in the animated series Avatar: The Last Airbender - Halttunen, Susanna (2022)
Media ja sen sisältämät diskurssit ovat avainasemassa rakentamassa todellisuuttamme ja ymmärrystämme siitä, keitä olemme ja mihin koemme sen perusteella pystyvämme ja kuuluvamme. Sillä on erityisesti nuorten ihmisten kehitykselle ja identiteetin rakentumiselle merkittävä vaikutus. Tästä syystä on myös tärkeää kiinnittää huomiota tapoihin, joilla toimijuutta kuvataan mediassa, varsinkin vähemmän edustettujen ihmisryhmien tapauksessa.