Kolme akraattista virhettä Nikomakhoksen etiikan luvussa VII.3 - Kärkkäjärvi, Onni (2022)
Nikomakhoksen etiikan VII.3 luvussa Aristoteles esittää käsityksensä tavasta, jolla akraatikko eli heikkoluonteinen voi omata tietoa ja toimia samalla tietoaan vastaan. Aristoteleen kyseisessä luvussa esittämä akrasiakuvaus on runsasta tutkimuskeskustelua herättänyt tulkintaongelma. Epäselvää on esimerkiksi se, kuvaako Aristoteles luvussa vain yhden tiedollisen tilan akrasian taustalla vai onko akrasian mahdollistavia tiedollisia virheitä tunnistettavissa NE VII.3:sta useita erilaisia. Tämä on myös tutkielman tutkimuskysymys.