Palvelunestohyökkäykset ja kuinka Kali Linux pystyy niihin vastaamaan? - Frilander, Sonja (2022)
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää viimeaikaisimmat tietoverkko-palvelujen uhkat ja etsiä Kali Linux-käyttöjärjestelmästä välineitä niiden tor-juntaan. Tutkielman kirjallisuuskatsauksessa keskitytään esittelemään kirjalli-suuden esiintuomia uhkia, sekä haavoittuvuusanalyysia ja penetraatiotestausta. Edellä mainittujen tarkoituksena on parantaa tietoverkkojen turvallisuutta. Tutkielma on tapaustutkimus, jossa käytetään konstruktiivista tutkimusotetta. Tarkoituksena on siis muodostaa ajatusrakennelma siitä mitkä. ovat viimeai-kaisimmat uhkat ja kuinka torjua niitä käytännössä Kali Linuxin avulla. Tut-kielman tutkimus on kaksivaiheinen, ensin aiemman tutkimuksen perusteella määritellään uhkat ja toisena, huomattua, että erilaisia palvelunestohyökkäyk-siä mainitaan aineistossa ylivoimaisesti eniten, etsitään ja testataan Kali Li-nuxista työkaluja palvelunestohyökkäysten torjuntaan. Tämän toisen vaiheen tarkoituksena on toimia analysoida ensimmäisen vaiheen löydöksiä. Työkalut, joita testataan virtuaaliympäristössä ovat Hping3, Metasploit framework, SlowHTTPtest ja GoldenEye. Kaksi ensimmäistä työkalua keskittyy verkko- ja kuljetuskerroksen palvelunestohyökkäysten simulointiin, kun taas kaksi vii-meistä sovelluskerroksen HTTP-protokollan heikkouksia käyttävien hyökkäys-ten simulointiin. Tutkielman loppupäätelmänä voidaan todeta, että Kali Linux tarjoaa hyviä mahdollisuuksia simuloida sovelluskerroksen HTTP-protokollan heikkouksia käyttäviä palvelunestohyökkäyksiä – ja siten myös torjua niitä, sen sijaan verkko- ja kuljetuskerroksen hyökkäysten simuloinnista tarvitaan lisätutkimusta.