Liikunnanopettajaopiskelijoiden koettu valmius käyttää liikuntateknologiaa apuvälineenä opetuksessa - Puupponen, Juho (2022)
Liikunnanopettajan tulevaisuuden näkymät ovat isot oppilasryhmät, spesifin palautteen antamisen haasteet, eriyttämisen painottaminen sekä nuorten inaktiivisuuden lisääntyminen. Näihin haasteisiin pyritään etsimään jatkuvasti uusia ratkaisuja. Yksi ratkaisu voisi olla teknologian sisällyttäminen liikunnanopetukseen. Teknologia on osana nuorten elämää ja lähes jokaisella oppilaalla on jonkinlainen älylaite käytössä. Teknologiaa pidetään myös nuorten yhtenä suurimmista inaktiivisuuden aiheuttajista. Liikunnanopettajilta vaaditaan monenlaista osaamista ja tulevaisuudessa teknologian käyttö opetuksen apuvälineenä tulee mahdollisesti lisääntymään. Liikuntateknologian käyttäminen opetuksessa apuvälineenä vaatii teknologiaan perehtymistä ja siihen liittyvien mahdollisuuksien kartoittamista.