Sosiaalitoimisto tilana - Loppi, Aliisa (2022)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan sosiaalitoimistoa tilana. Tiloihin ja paikkoihin liittyy vahvoja normeja sekä odotuksia. Tutkimuksen tavoitteena on ollut kuvata aihetta kokonaisuutena eikä niinkään etsiä yksittäisiä tekijöitä, miten sosiaalitoimiston tilasta saadaan mahdollisimman toimiva tai hyvä. Tutkimuksessa tarkastellaan sosiaalitoimistoa tilana, ei inhimillisten asioiden vaikutusta sekä sitä, mitä tilasuunnittelussa sosiaalitoimistossa tulee ottaa huomioon. Teoreettinen viitekehys koostuu tilasta, paikasta ja sosiaalityöstä. Sosiaalityö antaa tutkimukselle omat erityispiirteet, sillä työssä kohdataan ihmisiä, jotka tarvitsevat apua ja tukea erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa. Tutkimuksen tausta-oletuksena on, että tilalla on ajateltua suurempi merkitys sosiaalityössä.