Yleistetyt lineaariset latenttimuuttujamallit – sovelluksena lajiyhteisöjen mallinnus - Kulmala, Markus (2022)
Lajiyhteisöjen mallintamiseen liittyvillä menetelmillä pystytään saamaan tietoa ekologisista vuorovaikutussuhteista ja ennustamaan ympäristökovariaattien muutosten vaikutusta lajiyhteisöihin. Tällaiset kysymykset ovat nykyisin erittäin keskeisiä, kun tutkitaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen vaikutusta lajien esiintyvyyteen ja lajiyhteisöjen koostumukseen.